Spring naar content
Laden Evenementen

Virtual Reality : Festival Experience

29.06 08:00
. . . . / ST :

Het Experience Festival vindt dit jaar voor de vierde keer plaats en is het enige festival in Brussel en België dat zich volledig toespitst op virtual reality. Van 26 juni tot 29 juni vindt het Experience Festival plaats in UGC De Brouckère en in Cinema Palace. Dankzij een reality headset kunnen bezoekers een uur lang van een unieke festivalervaring genieten.
De eerste dag van het festival is er een conferentie in Palace waarbij een panel van professionelen binnen de VR-sector de toekomst en mogelijkheden van deze technologie bespreken zoals de productie en verspreiding.

 

Op het programma van deze vierde editie vindt u

Shennong, een Chinese animatiefilm geregisseerd door Mi Li en Wang Zheng. We volgen onze prehistorische held in zijn inwijdingsvraag en de verkenning van zijn milieu.

The Atomic Tree een documentaire geregisseerd door Adam Loften en Emmanuel Vaughan-Lee. In een boeddhistische tempel in Japan ontdekken we een eeuwenoude bonsai die de atoomexplosie van Hiroshima overleefde.

Conscious Existence is een spirituele reis met computergraphics in ons bewustzijn. Deze schitterende film werd door Marc Zimmermann geregisseerd en won een Lumiere Award in 2018.

Notre Dame werd een paar weken voor de brand van 15 april 2019 opgenomen. Deze filmopname met een drone geeft je een unieke inkijk in het gotische gebouw.

I saw the future, een animatiefilm geregisseerd door François Vautier, gebaseerd op een BBC-archief daterend uit de jaren 60

 

Meer info op www.facebook.com/experiencebxl

STARRING

FILMOGRAPHY

Scroll naar boven