Spring naar content
Laden Evenementen

Oleg

Juris Kursietis

25.06 Palace 21:00
Fiction . 108' . Latvia, Lithuania, Belgium, France . 2019 . English with some Russian, Polish, Latvian, French & Flemish / ST : FR, NL, EN

Oleg, een jonge slager afkomstig uit Letland wil graag geld in het laatje brengen. Hij vindt een baan in zijn sector en kan beginnen in een vleesfabriek in Brussel. Daar wordt hij echter door een collega tegengewerkt, hetgeen resulteert in zijn ontslag. Alleen in een onbekend land wordt Oleg door een Poolse gastarbeider, tevens lid van de maffia, onder de vleugels genomen.

STARRING

Valentin Novopolskij

Dawid Ogrodnik

Anna Prochniak

Adam Szyszkowski

Guna Zarina

WRITER

Juris Kursietis

DIRECTOR OF PHOTOGRAPHY

Bogumil Godfrejow

SOUND

Vytis Puronas

MUSIC

Jonas Jurkunas

FILM EDITING

Matyas Veress

PRODUCTION

Tasse Film, Iota Production, In Script,  Arizona Productions

DISTRIBUTION

Indie (sales)

Juris Kursietis

8A0A1016

Juris Kursietis (1983) werkte zes jaar als internationaal journalist voor de Letse nationale televisie. Nadat hij een Master behaalde in Cinema aan de Northern Media School in het Verenigd Koninkrijk, werd hij assistent-regisseur bij een aantal Letse films. Tussen 2012 en 2013 regisseerde hij zijn eerste langspeelfilm Modris. In 2014 werd de film geselecteerd voor Toronto, San Sebastian New Directors (Special Jury Prize), Warschau, Cottbus,Thessaloniki, Leeds, Goa, Tbilissi (Beste Regisseur), Riga (Beste Debuut en Beste Actrice in een ondersteunende rol), FesbioFest, Bergamo, Guadalajara, Chicago, Vilnius, Fajr, ArtFilmFest, Kinoshock (Beste Regisseur), Helsinki, CinEast, Lübeck, Santa Barbara, Prishtina en Busan. Oleg, zijn tweede film, werd voorgesteld in 2016 tijdens de ARCS Coproduction Village en de eerste beelden werden vertoond in 2018 tijdens de Karlovy Vary work-in-progress. De film werd recent geselecteerd voor de Quinzaine des Réalisateurs in Cannes 2019.

FILMOGRAPHY

2007 : THE BICYCLE STORY

2008 : WILL HAVE IT TOMORROW (short)

2014 : MODRIS

 

 

Scroll naar boven