Spring naar content
Laden Evenementen

Masterclass

Masterclass David Oelhoffen & Frédéric Vercheval

Gepresenteerd door

BRIFF

26.06 Galeries 14:00

Hoe kan men meer aandacht geven aan de rol van muziek? Hoe kan muziek worden geïntegreerd in een project en hoe zit het met de relatie tussen regisseur en componist?

Regisseur David Oelhoffen en regisseur en componist Frédéric Vercheval komen praten over hun parcours en hun ervaringen.

David Oelhoffen

Vanaf 1996 schreef en regisseerde David Oelhoffen korte films, waarmee hij op tal van festivals in de prijzen viel. Zijn eerste speelfilm, Nos retrouvailles met Jacques Gamblin en Nicolas Giraud, presenteerde hij in 2007 tijdens de Semaine de la critique in Cannes. Daarna regisseerde hij Loin des hommes met Viggo Mortensen en Reda Kateb, in competitie op de Mostra in Venetië in 2014, en in 2018 Frères ennemis met Matthias Schoenaerts en Reda Kateb, eveneens in competitie in Venetië. Daarnaast werkte hij als scenarist mee aan films van anderen, bijvoorbeeld L’affaire SK1 (Frédéric Tellier) en Dans les forêts de Sibérie (Safy Nebbou).

Frédéric Vercheval

Na zijn studies aan de Jazz Studio in Antwerpen schreef Frederic Vercheval in 1991 de muziek voor zijn eerste filmproject, de documentaire On ne vit qu’une fois.
Daarna componeerde hij de muziek voor tal van langspeelfilms zoals: Les Sept Péchés capitaux van Beatriz Flores Silva, Frédéric Fonteyne, PP Renders, … Que faisaient les femmes pendant que l’homme marchait sur la Lune? van Chris Vander Stappen, Cages en Duelles van Olivier Masset-Depasse, J’aurais voulu être un danseur van Alain Berliner, Diamant 13 van Gilles Béhat, Pas son genre en Chez nous van de Lucas Belvaux en vele anderen.

Scroll naar boven