Spring naar content
Laden Evenementen

First man

FIRST MAN : LE PREMIER HOMME SUR LA LUNE

Damien Chazelle

22.06 Galeries 18:00
Fiction . 141' . USA, Japan . 2018 . English / ST : FR, NL

Het fascinerende verhaal van NASA’s missie om een man naar de maan te sturen, opgehangen aan de figuur van Neil Armstrong tijdens de jaren 1961-1969. De film, geïnspireerd door het boek van James R. Hansen, gaat over de offers die Armstrong en de hele Amerikaanse natie moesten brengen voor een van de gevaarlijkste missies ooit.

STARRING

Ryan Gosling

Claire Foy

Jason Clarke

Kyle Chandler

Corey Stoll

Ciaran Hinds

Christopher Abbott

Patrick Fugit

Lukas Haas

WRITER

Josh Singer, Based on the Book by: James R. Hansen

D.O.P

Linus Sandgren

MUSIC

Justin Hurwitz

FILM EDITING

Tom Cross

SOUND

Phil Barrie

PRODUCTION

Universal Pictures

DISTRIBUTION

Universal Pictures / Dreamworks

Damien Chazelle

Damien Chazelle is een Amerikaanse regisseur en scenarist. Zijn debuut was de jazzy musical Guy and Madeline on a Park Bench (2009) en zijn doorbraak kwam er met zijn tweede langspeelfilm Whiplash (2014), gebaseerd op de gelijknamige gelauwerde kortfilm uit 2013 die hij schreef en regisseerde. De film ontving vijf Academy Award nominaties, waaronder die voor beste film en beste scenario.

In 2016 schreef Chazelle mee aan 10 Cloverfield Lane en gooide hij hoge ogen met La La Land, waarvoor hij alle zeven Golden Globe nominaties wist te verzilveren waaronder die voor beste regisseur en beste originele scenario. Met 14 nominaties veroverde hij een plek naast Titanic (1997) en All About Eve (1950) in de lijst met de meeste nominaties in de geschiedenis van de Academy Awards. Uiteindelijk wist Chazelle zes beeldjes te veroveren waaronder die voor beste regisseur, wat hem op 32-jarige leeftijd de jongste regisseur maakt die deze prijs wist te veroveren.

FILMOGRAPHY

2009: GUY AND MADELINE ON A PARK BENCH (short)

2014: WHIPLASH

2016: LA LA LAND

Scroll naar boven