Spring naar content

Virtual Reality

Het EXPERIENCE Festival viert dit jaar zijn vierde editie. dit is het eerste festival volledig toegewijd aan meeslepende producties in virtual reality in Brussel en België.
Dit jaar zal Experience van 26 tot 29 juni in het kader van het BRIFF plaats in de UGC De Brouckère Cinema en ook als nieuwigheid van dit jaar in het Cinema Palace.
Dankzij een reality headset kunnen de festivalbezoekers allerlei ervaringen beleven. Tijdens een sessie van een uur lang genieten zij van een exclusief programma van meeslepende producties.

De eerste dag van het festival wordt er een conferentie gehouden in de Palace; een panel van professionelen binnen de VR sector zal de toekomst en moeilijkheden van deze technologie bespreken waaronder thema’s als productie en verspreiding. Via verschillende voorstellen (animatie, documentaires …) biedt EXPERIENCE het publiek de mogelijkheid met deze nieuwe media om te experimenteren.

Op het programma van deze vierde editie vindt u

Shennong, een Chinese animatiefilm door Mi Li en Wang Zheng geregisseerd, We volgen onze prehistorische held in zijn inwijdingsvraag en de verkenning van zijn milieu.

The Atomic Tree is een documentaire film door Adam Loften en Emmanuel Vaughan-Lee geregisseerd.
Daarin zijn we naar een boeddhistische tempel in Japan vervoerd. We gaan de geschiedenis van een eeuwenoud bonsai ontdekken dat de atoomexplosie van Hiroshima overleefde.

Conscious Existence is een spirituele reis met computergraphics in ons bewustzijn.
Deze schitterende film werd door Marc Zimmermann geregisseerd en won een Lumiere Award in 2018

Notre Dame : deze film werd een paar weken voor de brand van 15 april 2019 opgenomen. Deze filmopname met een drone geeft je de mogelijkheid om hier een uitzonderlijk beeld van
dit prachtig gebouw van het gotische kunst te hebben.

I saw the future : Het is een animatiefilm door François Vautier geregisseerd, gebaseerd op een BBC-archief
daterend uit de jaren 60.

 

Meer infos op www.facebook.com/experiencebxl

29 juni 2019 - 08:00
Scroll naar boven