Spring naar content

Costa-Gavras, eregast

Het Brussels International Film Festival (BRIFF) dat van 3 tot 13 september 2020 plaats vindt heeft het genoegen om Costa-Gavras als eregast van de 3e editie aan te kondigen

Kritische regisseur, schoppend tegen de schenen van de gevestigde orde, van politieke durf, Costa-Gavras is de eregast van het 3e editie van het Brussels International Film Festival – BRIFF !
“Z”, “L’Aveu”, “Etat de siège”, “Missing”, “Amen”, “Le Couperet”, “Adults in the Room”,… Om maar een paar van de 20 titels in zijn filmografie te noemen. Alle belangrijke acteurs in Europa en Amerika hebben in de films van bekroonde Costa-Gavras (één Palme d’or, twee Oscars, één Gouden Beer, één César) gespeeld: van Dustin Hoffman tot John Travolta, en ook Jack Lemmon, Sissy Spacek, Ulrich Tukur, Matthieu Kassovitz, Olivier Gourmet, Jessica Lange, Catherine Allégret, Simone Signoret, Michel Piccoli, Yves Montand, Charles Denner, Jean-Louis Trintignant, Jean-Claude Brialy, Michel Piccoli, Jacques Perrin, Charles Denner, André Dussollier, Pierre Arditi, en meer recentelijk José Garcia, Karin Viard, Gad Elmaleh, Natacha Régnier, Céline Sallette, Hippolyte Girardot, …

Het BRIFF heeft het genoegen om Costa-Gavras begin september in Brussel te verwelkomen om op een deel van zijn oeuvre terug te kijken en zijn kennis en liefde voor cinema te delen.

Scroll naar boven